28 Ekim 2013 Pazartesi

PIAZZA DELLA SIGNORIA (09.02.2013)

"PIAZZA DELLA SIGNORIA (Sinyorlar Meydanı)" da ayrı bir görsel şölen... Kentin sanat müzesi olarak ve Avrupa'nın oturma odası olarak adlandırılan meydan, Floransa'da mutlaka görülmesi gereken 2.yer... Meydanda restoranlar, cafeler, Eski Saray (Palazzo Vecchio) (Municipia), Cosmo 1 (Cosmo Di Medici) (Medici ailesinin ilk kralı) heykeli, Michelangelo'nun ünlü David heykeli, Bartolomeo Ammannati'nin Neptün çeşmesi (Fontana del Nettuno) ve Loggia Dei Lanzi heykelleri bulunmaktadır.

Eski Saray (Palazzo Vecchio) (Municipia);






Cosmo 1 (Cosmo Di Medici) (Medici ailesinin ilk kralı) heykeli; 


Michelangelo'nun ünlü David heykeli;


Bartolomeo Ammannati'nin Neptün çeşmesi (Fontana del Nettuno);


Loggia Dei Lanzi heykelleri;


Kentin merkezindeki en önemli meydan Piazza della Signoria'dır (Signoria Meydanı). Bu meydanın ortasında Neptün Çeşmesi bulunur. Neptün Havuzunun ortasında mermerden yapılmış deniz tanrısı Neptün'ün heykeli, mermer atlar ve etrafında deniz kızları ve erkek deniz tanrıları bulunur. 1565 yılında yapılmıştır. Ayrıca aynı meydanda Michelangelo'nun ünlü heykeli David'in bir kopyası bulunur (aslı Accademia müzesinde koruma halindedir). Bu meydan birçok diğer heykellerle çevrilmiş çok çekici bir meydandır.


Signoria Meydanı (Piazza della Signoria), İtalya'nın Floransa kenti merkezinde bulunur. Meydanda Neptün havuzu ve havuzda da Neptün heykeli vardır. Meydan, adını önünde bulunduğu eski şehir yönetim merkezinden alır. Bu binanın girişinde, ünlü Davut heykeli 400 yıl boyunca durmuştur. En solda Cosimos 1, sağında Ammanatinin eseri olan Fontana del Nettuno (Neptun Cesmesi) vardır. 

Neptün Çeşmesi (Fontana del Nettuno), Floransa'nın merkezindeki en önemli meydan olan Signoria Meydanı'ndadır. Bu meydanın ortasında Neptün Havuzu bulunur. Neptün Havuzunun ortasında mermerden yapılmış Deniz Tanrısı Neptün'ün heykeli, mermer atlar ve etrafında deniz kızları ve erkek deniz tanrıları vardır. 1565 yılında Bartolomeo Ammannati tarafından yapılmıştır. İlk yapılmaya başladığında halk tarafından çok beğenilmemiş, hatta Michelangelo bile: "Ammanato, güzelim mermeri mahfetmişsin." demiştir. Ancak on yıl boyunca heykel üzerinde çalışan Ammanato ve o zamanlar yardımcısı olan geleceğin bazı ünlü heykeltraşları, işlerini bitirdiğinde çeşme çok görkemli ve modern bir hal almıştır. Dünya'da kendisinden sonra yapılan çoğu çeşmeye ilham kaynağı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder