3 Şubat 2013 Pazar

GÖRMENİZ GEREKEN 501 DOĞA HARİKASI - GARDA GÖLÜ

İtalya gezilecek yerler incelemelerim sırasında okuduğum seyahat bloglarında görerek bayıldığım; Como ve Garda göllerinden en az birine gitmeye karar vermem sebebiyle GARDA GÖLÜ'nü göreceğim...


İtalya'nın gölleri duru güzellikleriyle tanınır ve bu göller içinde en güzeli Garda Gölü'dür. 370 kilometrekare yüzölçümü ve 346 m derinliğiyle burası İtalya'nın en büyük gölüdür. Garda göz alıcı tonlardaki mavi suları ve Venedik ile Milano yolunun ortasında son buzul dönemde buzullaşma ile oluşmuş bir vadide yer alır. Yıl boyu yeşillikleri besleyen olağanüstü yumuşak bir iklime sahiptir. Göl dev bir güneş paneli görevi görür ve çevredeki dağlar sıcaklığın kaçmasına engel olur. 
Garda Gölü kuzey ucundan itibaren üçte ikisi dağlarla çevrili dar bir fiyorttur. Doğu kıyısından 2.078 m yükselen yemyeşil Monte Baldo dağ sırası göle hakim konumdadır. Ağaçlar ve çimenliklerle kaplı dik kalker kayalıklar gölün kenarlarına kadar iner. Dolambaçlı yollar kayalık yamaçlara tutunan şatolarla, tarihi kiliselerin yanından ve ıssız köylerden geçer.
Güney kesimi çok daha fazla Akdeniz'i andırır. Burada göl aniden 17 km genişliğe ulaşır ve manzaraya portakal ağaçları, üzüm bağları, zakkum ve begonvillerle kaplı yumuşak eğimli tepeler hakim olur. Parke taşı sokakları, 13. yüzyıldan kalma masalsı şatosu ve termal kaplıcaları ile antik Sirmione şehri gölün güney kenarındaki bir yarımada üzerindedir. Aşk şairi Catullus'un villasının da olduğu Roma döneminden kalma harabeler de burada yer alır.
Gölün batı kıyısındaki Brescia Rivyera zenginlerin tercih ettiği, tanınmış bir tatil yeridir ve Garda Gölü yelkenli kullanmak, rüzgar sörfü yapmak için Avrupa'nın önde gelen yerlerinden biridir.      

NEDİR: İtalya'nın en büyük gölü
NASIL GİDİLİR: Brescia veya Verona'ya uçakla gidin. Verona'dan Garda'ya otobüsle ya da Verona'dan Desenzano del Garda'ya trenle devam edin
NE ZAMAN GİDİLMELİDİR: Nisan'dan Ekime kadar 
N EN YAKIN YERLEŞİM YERİ: Desenzano del Garda, Sirmione, Riva del Garda, Malcesine, Garda 
KAÇIRMAMANIZ GEREKENLER: 
  1. Desenzano'dan Garda Gölü'nün manzarası 
  2. Malcesine'den Monte Baldo'nun tepesine yapılacak teleferik yolculuğu  
BİLMENİZ GEREKENLER: Garda Gölü tarih yüklüdür. Goethe, Stendhal, Kafka, Henry James ve D.H.Lawrence bu güzelliğe kapılanlardan sadece birkaç tanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder